Hajrá szigetelés!

A ház szigetelés fontossága napjainkban már megkérdőjelezhetetlen, hiszen az energia árak folyamatos és drasztikus emelkedésének egyik megkerülhetetlen eszköze. A szigetelés (ház szigetelés), mint energia csökkentő és környezet kímélő, valamint komfortérzet javító eljárás, napjaink általánosan is elfogadott és végre, egyre szélesebb körben terjedő megoldása.

A ház szigetelés kapcsán, a leggyakrabban előforduló bizonytalansági tényező a bekerülés költsége, amelyet sokszor  csak azért tartanak soknak, mert nem számolják ki, hogy a körültekintően megvalósított ház szigetelés, akár 40- 70%-os energia megtakarítást is eredményez és számottevő mennyíségű energia díjat spórol meg.

A ház szigetelés, elsősorban nedvesség elleni, - hő, - és hangszigetelést jelent.

Ha egy átlagos családi ház szigetelése tekintetében kiszámoljuk, hogy közel 35%-os hőveszteség mérhető a falak, 25%-os a tető, 25%-os a nyílászárók és 15%-os a padló vonatkozásában a hulladék(eltávozó) hő miatt, könnyen belátható, a ház szigetelés fontossága és kiemelkedő jelentősége.

Természetesen el kell mondani azt is, hogy a házak szigetelése akkor lesz igazán hatékony és akkor biztosítja a leggyorsabb megtérülését, ha azzal egyidőben, rászánjuk magunkat és elvégezzük a nyílászárók cseréjét is. A padlás, -padló, -lábazat egyidejű szigetelésével, semmilyen más technologiához nem mérhető, valós és kiemelkedően jelentős mennyiségű és értékű energia megtakarítást fogunk eredményezni!!

A ház szigetelése, a fentebbieken túl megóvja az épületet, minimalizálja a falak igénybevételét, csökkenti a falak pnészesedést és gombásodást, valamint kiegyensúlyozott hőérzetet biztosít és nem utolsó sorban jelentősen csökkenti a környezet szennyezést is.

Egy átlagos ház szigetelése tekintetében előforduló, főbb felületek:Csővezetékek: Elsősorban a ház falain kívül eső csövek esetében ajánlott.

Nyílászárók: A régi - korszerűtlen nyílászárók esetében, megszüntethetjük az ablakok -ajtók körüli, illetve az ablakszárnyak közötti huzatot. Sajnos, ha teljesen elvetemedettek a nyílászáróink, akkor meg kell gondolni azok cseréjét.

Padló: A ház szigetelése során, a padló szigetelésével, az építés vagy felújítás során kell foglalkozni. Jelentősége kielemkedő, mivel ez az egyik legjobban megtérülő befektetés.

Tető és padlás: Akár az előző típusú ház szigetelésnél, ez is kiemelkedő jeletőségű a hő megtartó képesség fokozásában és az energia költségek csökkentésében. Fontos, hogy a hőhíd mentesítés kellő minőségű, technológiájú és vastagságú anyagokból történjen és a szarufák közötti részre és a padlás padlózatára is kiterjedjen.

Falak: A ház szigetelések alapvető és elsődlegesen kiemelt fontosságú területe. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy a lehető legvastagabb megoldás mellett döntsünk, és a szakemberek segítségét feltétlenül vegyük igénybe, nem csak a minél magasabb energia megtakarítás, hanem a homlokzat esztétikai megjelenésének tökéletessége érekében is.


Tovább az ÁRLISTA menüponthoz

Tovább az AKCIÓK menüponthoz

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz