Hőszigetelés

Örök igazság, hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon.

Ennek érdekében az egyik legfontosabb szempont, a megfelelő hőérzet kialakítása, hogy minden időben tökéletes harmóniát nyújtson számunkra otthonunk. Céluk elérése, ráadásul, nem is lehetetlen vállakozás. A hőszigetelés egyre jobban elterjed a családok körében és a hőszigtelés árak  sem olyan magasak már, mint évek korábban.

Az otthon komfortérzetének biztosításása, vagyis annak hőszigetelése tekintetében, az egyik legfontosabb tényező, a hőátbocsátás, amelynek elnevezése "k" és fizikai mértékegysége a W/m2K. Egy 15 cm széles vasbeton szerkezetű fal esetén, 5 cm polisztirol szigetelő rendszer "k" értéke 0.64, míg egy B30-as falazat esetén, ugyanakkora polisztirol szigetelő rendszerrel, mindez, csak 0.51. Akkor jó, a szigetelésünk, ha a "k" érték minél alacsonyabb.

Amikor szakértővel konzultálunk, vagy saját magunk keressük a legjobb hőszigetelő rendszert házunkhoz, akkor mindig a „k” értéket vegyük alapul.

Egy átlagos családi ház esetében, a teljes hőveszteségének 30 %.-a, falakon keresztül szökik ki az épületből. Hőszigetelés alkalmazásával a falak hőmegtartó és tároló kapacitása növelhető, amely a hidegben gazdaságos fűtésszabályozást, a melegben pedig természetes klímát biztosítanak számunkra, így a hőszigetelés árak már korántsem lesznek olyan magasak.

A hőszigetelés, noha nem csekély költséggel járó megoldás,  a hőszigetelés árak rendre túl becsült beruházási tételek, hiszen számtalan tévhit kering ezzel kapcsolatban, amely elsősorban a kevés információnak köszönhető.

A hőszigetelés árak vonatkozásában elmondható, hogy a rossz szigeteléssel rendelkező falak, utólagos hőszigetelését követően, átlagosan 5-7 év alatt megtérül. A hőszigetelés árak, jelentősen scökkentek az elmúlt években, illetve ha a hőszigetelés árak kalkulálásánl, nem szabad a megemelkedett energia költségeket figyelmen kívül hagyni, ami nagyban segíti a gyors döntésünket.

A szigetelés esetén általában elmondható, hogy:

  • csökkenti a fűtési enrgiát akár 30-60%-al.
  • emeli az ingatlan értékét
  • javítja a hőérzetet.
  • növeli az épület tartósságát és értékét.
  • növeli falak élletartamát.

Mindezek alapján elmondható, hogy a hőszigetelés árak relatívak, mert rövid idő alatt visszahozzák a befektetett értéket és ezen túl számos kényelmi érzetet is nyújtani képes. A hőszigetelés árak, ma már nem tartoznak a megas árfekvésbe, a megtérülési idejük pedig, kifejezetten vonzó.


Tovább az ÁRLISTA menüponthoz

Tovább az AKCIÓK menüponthoz

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz