Aljzatszigetelés


Több éves munkánk során azt tapasztaltuk, hogy sokan nem tudják, pontosan mit is jelent, az oly sokat emlegetett aljzatszigetelés.

Definíció szerint: Aljzatszigetelés, a földszinti padlóburkolat alatt található szigetelés.

Aljzaszigetelés, miért fontos?

Aljzatszigetelés, elsősorban, a talajon fekvő padlóburkolat, valamint a pince hőszigetelését jelenti, mivel a fűtési energia több mint 15%-a, a talajszint irányába távozik, az emeletek közötti födémek tekintetében pedig, a lépészaj kizárására szolgál, hiszen aljzatszigetelés, meggátolja, hogy a padlón keresztül, lépés és egyéb hang szűrődjön át, ezáltal, ne legyenek  zavaróak az ott élők számára.

Ha az aljzatbeton alatti szigetelésről beszélünk akkor hangsúlyoznunk kell, hogy, elsősorban EPS 100 minőségű lépésálló polisztirolt  javasolnak a szakemberek, köztük mi is, amely a lakótér belső melegét nem engedi az aljzat felé kijutni, és az aljzat felől érkező talaj menti hideget nem engedi át a belső lakóterek felé.

Ugyanennyire hatékony a lépészaj meggátolása területén, az EPS 100 minőségű lépésálló polisztirol, amennyiben a testzajok kizárása a célunk, aljzatszigetelés során.

Aljzatszigetelés esetén, jelentősen megváltozik az aljzat hőmérséklettartó képessége, amely a beszerelést követő hidegebb napokon azonnal észrevehető, mert a talaj nem olyan hideg mint az előző télen.

Sajnos korábban sokan megkérdőjelezték, aljzatszigetelés jelentőségét, de ma már egyre többen ismerik fel, hogy a padló alatti hőszigetelés komoly jelentőséggel bír.

Különösen  a régebben épült házak esetében, szinte kivétel nélkül elmondható, hogy teljesen elhanyagolták a padló alatti aljzatszigetelés jelentőségét.

Ma már természetesen van megoldás, az elmaradt aljzat szigetelés pótlására.

Aljzatszigetelés, már egy esetleges burkolat cseréjekor is megoldható, de ha padlófűtés kialakítása is tervbe kerül, vagy a fűtéscsövek padlóba helyezése a radiátorral fűtött szobákban, akkor egyértelműen javasoljuk annak megvalósítását.

Aljzat szigetelés kialakítása érdekében végzett bontási munkálatok során, igyekezzünk, 10-12 cm-nyi szerkezeti vastagságot nyerni, mert akkor a korábbi padlószintet is tartani tudjuk.

A padlófűtés esetén, kicsit több a helyigény, de ez is megoldható. Fontos, hogy a bontási munkálatok során, a vízszigetelés ne sérüljön, mert akkor több kárt okozunk, mint amennyi haszonra teszünk szert.

Aljzatszigetelés kialakítása, illetve aljzatszigetelés és kapcsolódó szerelvényezési munkálatok menete, megegyezik az új építésű házak során végzett munkálatokkal.

Aljzatszigetelés során, mint azt már említettük, esősorban a EPS lépésálló polisztirol alkalmazását javasoljuk.

Az ettől eltérő megoldások használatának, csak különösen komplikált és elsősorban ipari épületek esetében van jelentősége. Lakóházak esetében szinte kivétel nélkül lépésálló EPS 100 minőségű polisztirol alkalmazását javasoljuk.

Ne feledje, hogy a házak hőveszteségének igen jelentős hányadát teszi ki a hiányzó aljzatszigetelés. Aljzatszigetelés, egyrészt energiatakarékos megoldás, másrészt komfortérzet növelő tényező, mert hiába fűtünk, ha a padló felől folyamatosan érezzük a hideget.

Aljzatszigeteléssel kapcsolatos kérdéseivel, kérjük forduljon bizalommal kollégáinkhoz.

 

Aljzatszigetelés, leggyakoribb méretei, illetve a javasolt termékek köre

Aljzatszigetelés felülete Szigetelés típusa Aljzatszigetelés javasolt termékei
pince fölötti padlózat aljzatszigetelés EPS 100 Polisztirol
padló aljzatszigetelés EPS 100 Polisztirol
emeletek kötti szekezet aljzatszigetelés EPS 100 Polisztirol
födém aljzatszigetelés EPS 100 Polisztirol, üveggyapot

Aljzatszigetelés, aljzatszigetelés kiváló minőségben, a legjobb árakon az egész országban,

Alzatszigeteléssel kapcsolatos bővebb termék információt, illetve részletes aljzatszigetelés - árakat, az alábbi menüpontokban talál.

Tovább az ÁRLISTA menüponthoz/ aljazszigetelés

Tovább az AKCIÓK menüponthoz/ aljzatszigetelés

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ KIEMELT
HŐSZIGETELÉS TERMÉKEINK


LAKÓPARK PROJEKTRE GYÁRTOTT LÉPÉSÁLLÓ

POLSZTIROL

2cm-es EPS 100 Lépésálló polisztir 330 Ft./m2
3cm-es EPS 1
Aljzatszigetelés
495 Ft./m2
4cm-es EPS 100 Lépésálló polisztirol
Aljzatszigetelés
660 Ft./m2
5cm-es EPS 100 Lépésálló polisztirol
Aljzatszigetelés
825 Ft./m2
6cm-es EPS 100 Lépésálló polisztirol
Aljzatszigetelés
1155 Ft./m2
7cm-es EPS 100 Lépésálló polisztirol
Aljzatszigetelés
1155 Ft./m2
8cm-es EPS 100 Lépésálló polisztirol
Aljzatszigetelés
1320 Ft./m2
10cm-es EPS 100 Lépésálló polisztirolAljzatszigetelés 1650 Ft./m2

 

 

 

2cm-es hőszigetelés