Tetőszigetelés


Elsősorban laikusok számára megjegyzendő, hogy a leggyakoribb probléma a hobbi-hőszigetelés során a rosszul elhelyezett vagy nem hézagmentesen felrakott párazáró réteg. Így a nedvesség a szigetelőanyagon lecsapódik, ily módon rontva a hőszigetelés hatékonyságát és károsítva a tető faszerkezetét. Azonban pánikra semmi ok, aki gondosan betartja a használati utasításokat, könnyen remek szigeteléshez juthat.

Belső szigetelésen az épület szerkezeten belül elhelyezett szigeteléseket értjük .Ezek a szigetelések lehetnek víz ,hő és hang szigetelések. Cégünk tevékenysége főként a hő és hangszigetelő belső szigetelésekre terjed ki.

A tető szigetelésnél háromféle módozat elérhető:

-szarufák feletti és lapostető szigetelés- mivel itt a belső szigetelésekről beszélünk külső szigetelés fejezetben találja meg a szigeteléseket. link lapostető ,zöldtető link

-szarufák közötti tető szigetelés: A belső szigeteléseknél a leggyakrabban alkalmazott módszer a tetőnél. Általában üveggyapot vagy ásványgyapot terméket alkalmaznak. A szarufák közötti szigetelés kétfajta eljárással történik. Az első akkor kivitelezhető, ha a szarufa felett páraáteresztő fólia van rögzítve. Ebben az esetben a szarufa teljes mélységét ki lehet tölteni szigetelővel, hiszen nem kell attól tartani, hogy a szigetelőanyag átnedvesedik. A második esetben, amikor nincs páraáteresztő fólia - rendszerint öregebb épületeknél - ez nem valósítható meg, hiszen a nedvesség átjárná a szigetelést, ezért ebben az esetben, a szellőzés érdekében körülbelül 2 centiméteres rést kell hagyni a szigetelőanyag fölött. Ahhoz, hogy a szigetelőanyag jól rögzíthető legyen, úgy 10-20 milliméterrel nagyobbnak kell lennie a szélességének, mint a szarufák közötti távolságnak. A legjobb tartást a merevtábla kivitelű szigetelők adják, ezeknek is az a vállfaja, amely ék alakúra van kiképezve, így még jobban beszorítható. Ezeken felül a tekercsben kapható, paplan kivitelű szigetelőanyagok elterjedtek még .Az utólagos és új tető szigetelésnél ezt a módszert alkalmazzák a legtöbbet.

-szarufák alatti szigetelés: Amikor a szarufák mélysége kicsi, s közöttük nem érhető el hatékony szigetelés, akkor alkalmazható a szarufák alatti szigetelés. Ennek során a szarufákra lemezből készült tartókat szerelnek, s ezekre szúrják fel a szigetelőanyagot. A szigetelőkön a tartók túlérnek, így hozzájuk lehet fogatni a tartóléceket.

 

Tovább az ÁRLISTA menüponthoz

Tovább az AKCIÓK menüponthoz

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz