Polisztirol hőszigetelő rendszer


HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER,dryvit rendszer,utólagos hőszigetelő rendszer

A lakások és családi házak elsődleges szigetelés felülete, a homlokzat! A homlokzat szigetelések, azontúl, hogy az egyik legnagyobb   hővesztő felület teljes és tökéletes szigetellését kell hogy biztosítsák, esztétikai látványban is tökéletes eélményt kelll nyújtania, hiszen ez a legjobban  látható felülete a házaknak. Épen ezek az összetett és rendkívül prezíciós elvárások miatt, ta szigetelesbolt.hu kiemelt odafigyeléssel és állandó szaktanácsadással is áll vásárlói  rendelekzésére, a rendkívül széles választék mellett.

LÁBAZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER,lábazati szigetelés

Elsősorban mechanikai és nedvesség okozta sérüléseknek kitett felület. A felhasználható termékek megfelelő kiválasztása és annnak felrakása, ha lehet akkor talán még nagyobb odafigyelést igényel, mint a fentebbi hőszigetelő rendszer esettében. Mivel a lábazat is része a házról alkotott esztétikai képnek, ezért érdemes a számos színválaszték közül odafigyeléssel kiválasztani a megfelelő színt is.


Mi az a hőszigetelő rendszer?

A hőszigetelő rendszer vizsgálata során, tudnunk kell, hogy rendkívül megterhelő fizikia hatásoknak vannak kitéve, amelyek folyamatosan próbára teszik a hőszigetelő rendszer mérettartási és nyomószilárdsági képességeit.

A hőszigetelő rendszer alkalamzása során, a homlokzat szigetelés esetében EPS 80-as polisztirol alkalamzása indokolt.

Amennyiben a hőszigetelő rendszer kiépítése födémeket, aljazatokat érint, akkor EPS 100-as polisztirol ajánlott. A nagyobb igénybervételnek kitett felületek, például lábazatok esetén, extrudált (XPS polisztirol) polisztirolt kell alkalmazni.

A hőszigetelő rendszer rétegrend az alábbiak szerint alakul:

- speciális ragasztótapasz

A hőszigeterlő rendszer felrakása során, először a ragasztó réteget kell felhordanunk a felületre. A használt ragasztó kizárólag flexibilis ragasztó lehet, az hőtágulás okozta anyag szerketi változások lekövetése miatt. Általánosan elfogadott tézis, hogy 5kg/m2 flexibilis ragasztó felhordása indokolt, de ez a felület minőségétől függően növekedhet. Amennyiben a felület nagyon érdes, akkor előfordulhat, hogy 6-8kg/m2 ragasztó is kell ahhoz, hogy a hőszigetelő rendszer stabilan illeszkedjen a felülethez.

- XPS, vagy EPS 100, vagy EPS 80 polisztirol

A hőszigetelő rendszer következő és egyben alapvető eleme, a polisztirol. A megfelelő polisztirol kiválasztása során elsődleges kérdés, hogy a hőszigetelő rendszer az épület meylik részén kerül felvitelre. A lapok illeszkedése, épsége különösen fontos, mert ha rések keletkeznek akkor nem biztosítja a megfelelő szigetelést és a hő átjut a hőszigetelő rendszer résein. Attól függően, hogy a hőszigetelő rendszer az épület melyik felületén kerül kialakításra, kell kiválasztanunk a megfelelő vastagságot és polisztirol típust. Ebben mindenképpen szakemberek segítségét veszük igénybe. Ha saját magunk akarjuk a szigetelést megvalósítani, akkor a "k" értéket kell figyelembe venni.

- üvegszövet háló (a speciális ragasztóba ágyazva)

Az üvegszövetháló feladata, a hőszigetelő rendszer egyben tartása, illetve vigyáz a felület egyenltességére. Általánosan elmondható, hogy a 145grammos üvegszövetháló javasolt hőszigetelő rendszer kialakítások során, függetlenül a felület típusától.

- színezőanyag (vakolat).

A hőszigetelő rendszer záró eleme a színezett vakolat felhordása. Felhordás előtt, alapozó réteget képezünk, az erre a célra forgalmazott alapozó anyaggal, amelynek színezése ugyanolyannak kell lennie, mint a vakolatnak. A vakolatok töb féle sztukrútában és szántalan színkombinácoióban kerülnk ma már forgalmazásra. Ezek megfelelő kiválasztása sokkal inkább esztétikai követelményeken alapul, mint szakmain, hiszen a vakola fogja megadni házun színét.

Tovább az ÁRLISTA menüponthoz

Tovább az AKCIÓK menüponthoz

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz