EPS 100 lépésálló polisztirol,(lépésálló hungarocell)

Alkalmazható padlás szigetelés,mennyezet szigetelés esetén is!Amennyiben padlás szigetelés a fő cél,a leghatékonyabb a lépésálló polisztirol.Mennyezet szigetelés akkor kérje szakértő pontos számítását a vastagság miatt!Tehát mennyezet szigetelés,padlás szigetelés-szigetelesbolt.hu a legjobb szakértő partner.

 

A lépésálló szigetelés(lépésálló hungarocell), EPS100 expandált polisztirol építőanyag. Gyártástechnikája hasonló minta homlokzati polisztirolnak. A legnagyobb gyártó után nikecell szigetelésnek hívják a köznyelvben.  Fő gyártók a piacon: Nikecell,Austrotherm,Jász-Cell,Hirsch

A lépésálló szigetelés kialakításánál a fő hangsúlyt a hőszigetelő képességre és a felhasználás során előforduló mechanikai igénybevételek tűrésére alakították ki. Ezek a EPS 100 termékek már alkalmasak akár padlófűtés rendszerek alatti hőszigetelésre is.

Az EPS  lépésálló polisztirol(lépésálló hungarocell) termékek 2003-ig testsűrűségük alapján kerültek osztályozásra. Az EN 13.163:2001 szabvány bevezetésével, a testsűrűség nem követelmény bár testsűrűség és bizonyos fizikai tulajdonságai között egyértelmű összefüggés áll fent, mégsem az anyag testsűrűsége a döntő . Az EPS 100-as anyagok  20 kg/m3 testsűrűségűek. λ hővezetési tényezőjük 0,038-0,032 W/mK gyártótól függően. Az általunk forgalmazott Jász-Cell gyártmányú EPS100 lapokat a legjobbnak minősítették a piacon.A  lépésálló szigetelő anyagokkal szemben, a hőszigetelő képességen túl, a lépésállóság az egyik fő kritérium. A polisztirolból készült  lépésálló szigetelőanyagok megbízható minőségük miatt, az évek során már bizonyítottak a vevőknek, nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy nagyobb terhelésnél speciális lépésálló szigetelés(ásványgyapot szigetelés) beépítése szükséges.

Amikor a nikecell szigetelésre nedves, vizes anyag kerül – például beton, cement - esztrich –szükséges a technológiai nedvességtől való védelem, mert a híg cementlé a illesztések közé lefolyva és ott megszilárdulva, hőhidakat képez, hőszigetelés hatékonyságát lerontja. Az EPS 100 lépésálló szigetelések beépítése csak száraz helyre történhet, mert nedves környezetben, vízfelvevő képessége következtében nedvesedik és jelentősen leromlik hőszigetelő képessége.A lépésálló szigetelést  lehet alkalmazni lapostetők, padlók hőszigetelésére, födémek, hűtőterek hőszigetelésére ahol mechanikai igénybevétel követelmény a nikecell szigeteléssel szemben és megfelel a nehezen éghető fokozat. Ha Önnek tűzálló és/vagy nagy terhelhetőségű, kiváló hangszigetelésű lépésálló szigetelésre van szüksége- Link Ásványgyapot szigetelőanyag


Tovább az ÁRLISTA menüponthoz

Tovább az AKCIÓK menüponthoz

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz