XPS lábazati és lépésálló polisztirol
Lábazati szigetelés legjobb anyaga.Lábazati szigetelés esetén csak xps polisztirolt használjon!Lábazati polisztirol csak xps lap legyen!

Az extrudált polisztirol hab lemez (XPS polisztirol) zárt cellaszerkezetű anyag, vízfelvétele szinte egyenlő a nullával (0,2–1,0 V%), s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az XPS polisztirol habokat speciális granulátumból készítik. Mivel az XPS polisztirol fontos műszaki jellemzői az alacsony vízfelvétel, nyomószilárdság, minimális hővezetési tényező ezért lényegesen jobbak mint a hagyományos expandált polisztirolhabok. Az épület egész élettartama alatt az XPS polisztirol kiváló mechanikai tulajdonságai sem változnak. Ezzel az anyaggal teljesen új, más hőszigetelő anyagokkal megvalósíthatatlan szerkezeti megoldásokat készíthetünk.

Az XPS polisztirol szigetelést a szokásos építőanyagok, mint a mész, gipsz, cement és az ezekből készült keverékek nem károsítják. Tartós ultraibolya sugárzás ( pl. napfény) hatására az anyag felszíne megsárgul, rideg, porló lesz. Alacsony vízfelvételük miatt fordított rétegrendű lapostetők, lábazatok, talajban lévő vízszigetelések védelme során, illetve zöldtetők, ipari padlók kialakításánál is alkalmazzák.
Olyan beépítési környezetben, ahol kizárható a nedvesség közelsége, viszont fontos a masszív, kemény felület, ott a sokkal kedvezőbb ára miatt az EPS 100 polisztirol az ajánlott. Viszont ahol még a nagyobb szilárdság sem kitétel ott megfelelhet az EPS 80 polisztirol beépítése is, mely igaz, csak kis mértékben, de a legolcsóbb kivitelezést teszi lehetővé.
lábazati szigetelés,lábazati polisztirol,xps polisztirol is a legjobb árakon a szigetelesbolt.hu -nál!

Tovább az ÁRLISTA menüponthoz

Tovább az AKCIÓK menüponthoz

Tovább a KAPCSOLAT menüponthoz