Szigetelés pályázat

 


Cégünk támogatja a magánvásárlók homlokzati és födém szigetelésének pályázatát pályázaton kívül is, akciós áron megvásárolható szigetelőanyagokkal, az alábbi elérhetőségen:

(kattintson az akciókra)

AKCIÓK!!!

 

 

 

 

Bővül a családi házak felújításánál elszámolható költségek köre

2016.06.01.
A beérkezett lakossági és szakmai észrevételek alapján módosul az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására meghirdetett 5 milliárd forint keretösszegű alprogramjának Pályázati Útmutatója.

Támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. A pályázók segítése érdekében egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. A módosított Pályázati Útmutató elérhető a www.kormany.hu és a https://csaladihaz2016.nfsi.hu/ oldalon.

A minél több sikeres pályázat benyújtása érdekében meghosszabbodik a felkészülési időszak is: a támogatási kérelmeket 2016. augusztus 15-től a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek.

Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. A támogatás az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására, és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítására (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése) fordítható.

A rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keretösszeg elosztása régiónként, az épületszámmal arányosan történik. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az elérhető CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. Az alprogram keretében kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás. Az igényelhető támogatás maximális összege továbbra is 2,5 millió forint.

A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 17 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást, melynek eredményeként mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult. A meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályű

 

 

Otthon Melege Program 2016.

 

A családi házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei, továbbá a gyenge minőségű hőszigetelés jelentős energiaveszteséget – és ezáltal többlet CO2 kibocsátást – okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, ennek következtében legtöbbször kivitelezhetetlen a családi házban lakó magánszemélyek számára megfelelő támogatás nélkül.

Jelen pályázati kiírás lehetőséget nyújt a családi házban élő lakosság számára vissza nem térítendő támogatás felhasználásával lakóépületeik korszerűsítésére, felújítására, ezzel hozzájárulva az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz.

Pályázás feltételei:

 • Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot.
 • A pályázónak legalább résztulajdonnal kell rendelkeznie az ingatlanban.
 • Kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező magánszemélyek nyújthatnak be pályázatot a beadást megelőzően már életvitelszerűen lakott egy lakásos családi házakra.
 • További követelmény, hogy a tégla- vagy vályogépület 1996 előtti építésű, illetve 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, valamint legfeljebb nettó 135m2 fűtött alapterületű legyen.

A támogatás mértéke

A beruházási céltól függően a támogatás szintje a teljes beruházás 40-55%-a lehet, illetve 1,25 millió forinttól akár 2,5 millió forintig terjedhet a megvalósítandó fejlesztés komplexitásától függően épületenként és magánszemélyenként. A pályázatok rangsorolásának alapja a megtakarított éves CO2 kibocsájtás mértéke.

Támogatható korszerűsítések

Tájékoztatásként összegyűjtöttük mindazon beruházások listáját, amelyekre lehetőség van pályázatot benyújtani az Otthon Melege Program keretében:

 

 • Nyílászárók cseréje
 • Az épület nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek. (ablakfólia, gépi hűtés, légkondicionáló berendezés beüzemelése NEM(!) támogatható)
 • Hőtermelő berendezés(ek) cseréje új kondenzációs gázkazánra
 • Használati melegvizet előállító berendezés cseréje
 • Fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése, cseréje, átalakítása, kialakítása
 • Napkollektoros rendszer telepítése (melegvíz előállítás és fűtésrásegítés céljából)
 • Napelemes rendszer telepítése (háztartási méretű kiserőmű, áramtermelés céljából)
 • Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése

Pályázat benyújtása

Az aktuális információk szerint a pályázat benyújtása 2016. július 1-től, kizárólag elektronikusan, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül, ügyfélkapus regisztrációval rendelkezve lehetséges.