Kenhető vízszigetelés

 

A kenhető vízszigetelés egyik fontos tulajdonsága, hogy lehet hígítani mert alapvetően sűrűn folyós állagú.

A kenhető vízszigetelés jellemzője, hogy gyorsan megszárad, azonnal járható a felület  és a száradást követően már mosható, tökéletesen tartja a színét, teljesen vízzáró és rugalmasan alkalmazkodik a külső fizikai és környezeti hatásokhoz.

 

A kenhető vízszigetelés hő tágulási mutatói megfelelnek az európai éghajlat teremtette környezethez.

A kenhető vízszigeteléssel készített felület kisebb sérülései az nélkül is javíthatóak, hogy a teljes felületet meg kellene bontani.

 

A kenhető vízszigetelés felhasználási területei:

Lapos tető kenhető vízszigetelés

Hagyományos anyagokkal szigetelt felületek felújítása kenhető vízszigeteléssel

Eternit, sík- és hullámpala festése és felújítása kenhető vízszigeteléssel

Erkély, terasz (lehet kővel burkolt is) eső elleni kenhető vízszigetelés

Vizes helyiségek teknőszigetelése kenhető vízszigeteléssel


A kenhető vízszigetelés felületi felhordása történhet hengerrel vagy ecsettel természetesen egymásra felhordott rétegekben.  A sarkok és élek tekintetébe mindenképpen javasoljuk az üvegszálas háló alkalmazását, a száradást követően pedig a burkolat felrakásával lesz teljes a vízzáró felület.

 

A kenhető vízszigetelés alkalmazása előtt a felületet minden esetben meg kell tisztítani, a hibákat ki kell javítani, be kell tömni a lyukakat.

 

A kenhető vízszigetelés árak ma már megfizethetőek a vásárlók számára. A kenhető vízszigetelés árak tekintetében érdemes körültekintően eljárni, mert a nem megfelelő termék választásával a teljes kenhető vízszigetelési eljárást újra meg kell ismételni.

 


A kenhető vízszigetelés gipszkarton falakon, gipsz és cementkötésű vakolatokon, belső vizes felületeken, és gyakorlatilag minden felületen kitűnően alkalmazható, éppen ezért a kenhető vízszigetelés árak vizsgálatánál ezt is figyelembe kell venni, hogy több felület együttes kezelésére is alkalmas.